maagdarmlever

Afgezien van de wel erg lange naam zijn de cijfers (laatste: 2014) van de MaagLeverDarmStichting redelijk te verteren. Maar die naam… Er is vast onderzoek gedaan waaruit bleek dat Het GastrologieFonds minder aanspreekt (een collecte voor iets met sterrenbeelden of lekkerbekken?!). Akkoord dan, al blijven die spaties een doorn in het oog.

Het loon van de directeur bleef in grote lijnen gelijk de afgelopen jaren. De totale bezoldiging was een lucratieve 133.403 euro groot. De inkomsten (baten) stegen licht naar een dikke 6 miljoen.

Iets meer dan 15.000 collectanten haalden een kleine 9 ton op, ofwel zo’n 58 euro per persoon, wat goed werk is. Er zijn minder efficiĆ«nte goede doelen. Daarmee haalden ze ook een goede 19.000 euro voor de directeur op, omdat 2,2% van de baten naar de bezoldiging van de directeur gaat. En dus ging ook gemiddeld van elke euro die je gaf, een dikke 2 cent naar de directeur.

Tot zover de cijfers over het Goede Doel dat deze week collecteert. Volgende week: het Rode Kruis, met bijna 100 miljoen aan baten een heuse zwaargewicht.

 

Zegt u het eens!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML-tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>