Het zijn nog nét geen dagelijkse nieuwsberichten: de wereld graait door. Het komt overal voor, van links tot rechts, van liberaal tot conservatief, bij politici, grote bedrijven, directeuren, goede doelen, old boys, en de burger zelf. Het kan allemaal en het mag allemaal, blijkbaar. De graaicultuur heeft velen in haar greep.

Dat terwijl intussen steeds bekender wordt dat we steeds meer de prijs van dingen kennen, maar steeds minder de waarde. Ofwel… dat er vele waarden zijn, die niet in geld worden uitgedrukt, maar waar we helaas voor het gemak aan voorbijgaan. En ook dat terwijl steeds duidelijker is dat grote ongelijkheid vele problemen veroorzaakt, terwijl die ongelijkheid juist steeds groter wordt.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die snappen dat ze er wél iets aan kunnen doen. Bijvoorbeeld, door een product van een graaibedrijf niet meer te kopen. Of door over te stappen naar een duurzamere bank. Of een duurzamere auto te kopen. Of geen auto maar een fiets te kopen. Of door zonnepanelen te nemen. Of door te gaan moestuinieren. Of door spullen te delen. Of weg te geven. Of repareren. Etc. De macht terug bij de burger, de kleine schaal, in plaats van de megacorporaties.

Graaigoed bericht over het laatste graainieuws, geeft er soms een snedig commentaar bij en zal de nodige tip en truc hier en daar gratis vanzelfsprekend verstrekken.

Heb je zelf een graaitip, graaiverhaal of graaivraag? Laat het even weten. We zijn er dol op! Bereikbaar via Twitter of Facebook.