nemen-nam-genomen

Zoals al in allerlei media aangegeven, voert Shell de druk op middels bijzonder goed betaalde lobbyisten, om gas te kunnen blijven winnen in Groningen.Voor de niet-ingewijden: de NAM, gasgraaier in het Noorden en suikeroompje van de Nederlandse Staatskas, is 50% Shell + 50% Exxon.

Dat dit bedrijf af en toe de juridische regels overtreedt, maar nog veel vaker de morele, wisten we natuurlijk. Maar men gaat gerust door met gasgraaien – met mooie woorden om het volk te paaien en koest te houden, maar achter de coulissen met afzichtelijke lobby.

De ‘logica’ is ongeveer: we maken de Groningse ondergrond kapot en daarmee uw huizen. Oké, we willen de huizen best repareren, maar dan moet de ondergrond eerst verder kapot, anders hebben we het geld niet.

shell-hellDat vorig jaar 14,7 miljard winst (dus geen omzet) werd gemaakt en dat directeur Ben van Beurden miljoenen verdiende, maakt allemaal niet uit. Dat gaat immers voor het welzijn van je landgenoten. En dat de ‘fossiele sector’ daarnaast voor een groot deel leeft van subsidies, het mag allemaal niet (gas)baten om de consument het (zon)licht te laten zien.

Zoals anderen ook al hebben voorgesteld: stel een daad, doe een ding, het is echt eenvoudig… stop gewoon met tanken bij Shell. Niet dat de concurrentie zo vriendelijk en schoon is, maar het ene is net iets erger dan het andere. Deel dit bericht, zegt het voort: #iktanknietbijshell – op Twitter, Facebook, waar dan ook. Of pak de fiets. 😉

 
Zegt u het eens!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML-tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>