Het is deze week aan het Epilepsiefonds om collectanten rond te sturen voor het goede doel. De laatste keer (cijfers 2014) waren dat er zo’n 25.000, die zo’n 43 euro per persoon ophaalden.

epilepsiefondsVoor zo’n betrekkelijk kleine organisatie zijn de vaste lasten (waaronder directeurssalaris) een relatief groot aandeel van de totale lasten. Anders gezegd, er blijft minder geld over om aan het werkelijke ‘goede doel’ te besteden. De directeur bleef wel steeds iets meer verdienen. In 2014 was de totale bezoldiging een dikke 126.000 euro. Weliswaar waren de baten in 2014 iets hoger dan in voorgaande jaren, maar dit lijkt vooral veroorzaakt te worden door een welwillende overledene (inkomsten uit erfenissen waren uitzonderlijk hoog).

Het Epilepsiefonds is nogal afhankelijk van collectes: zo’n 30% van de baten werd door collectanten binnengelopen. En 3,5% van alle baten ging naar de directeur, wat direct betekent dat van elke euro die je gaf, gemiddeld 3,5 cent naar de directeur ging. Iets anders gezegd, de collectanten haalden met elkaar een kleine 38000 euro op voor de directeur. Niet mis.

De slogan van het Epilepsiefonds, “De macht van het kleine”, lijkt dus niet te gaan over het directiesalaris; misschien eerder over een (financieel) kleine(r wordende) organisatie die hopelijk toch genoeg positiefs kan blijven uitrichten voor de epileptische medemens.

Zegt u het eens!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML-tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>