Vanaf 22 mei kan een collectant van het Longfonds (‘voorheen Astmafonds’) bij je langskomen. Natuurlijk nemen we de laatste financiĆ«n even onder de loep.

rooklongenDe directeur verdiende een totale bezoldiging van 164.490 euro in 2014 (voltijds). De totale baten bedroegen 13.998.261 euro. Dus van alle baten ging een dikke procent (1,18%) naar de directeur. Er werd door de collectanten zo’n 2.367.196 euro bijeen gesprokkeld. En dus ging gemiddeld ook 1,18% van die collectegelden naar de directeur.

Iets anders gezegd, de collectanten haalden een kleine 28.000 euro op voor de directeur. Nog iets anders gezegd: van elke euro die je gaf, ging een dikke cent naar de directeur.

Het lijkt erop dat de overheid het wel mooi vond zo: ontving het Longfonds in 2011 nog een dikke 425.000 euro aan subsidies, in 2014 is dit bedrag gekelderd tot nog maar 12% daarvan (een kleine 53.000 euro). Ook de collecte-inkomsten daalden gestaag. Bovendien is het bestedingspercentage van de baten (deel van het beschikbare geld dat ten goede komt aan ‘het goede doel zelf’) ook vrij laag: zo’n 72%. Bij andere doelen ligt dit vaak flink hoger.

O ja, hoe zat het ook weer met de uitzending van Kassa waarin directeur Rutgers z’n praatje kwam doen?

 

Zegt u het eens!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML-tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>